”Dune”, epopeea lui Frank Herbert, a încântat, de mai bine de jumatate de secol, milioane de fani din întreaga lume şi este considerat ca fiind cel mai bine vândut roman science fiction din toate timpurile.

Astfel, lansarea primului trailer pentru ecranizarea epopeei ”Dune”, în regia aclamatului regizor nominalizat la premiile Oscar, Denis Villeneuve, este un moment cultural semnificativ şi mult aşteptat nu numai de fanii genului SciFi. În România, ”Dune” va fi distribuit de către compania Vertical Entertainment, deţinătoare în exclusivitate a licenţei Warner Bros, scrie cinemagia.ro.

La fel ca povestea romanului cu același nume, intriga filmului urmăreşte călătoria mitică și emoționantă a lui Paul Atreides, un tânăr strălucit și talentat, născut într-un mare destin, dincolo de înțelegerea sa, care trebuie să meargă pe cea mai periculoasă planetă din Univers pentru a asigura viitorul familiei și al poporului său. Pe măsură ce forțele malefice izbucnesc într-un conflict legat de furnizarea celei mai prețioase resurse din Univers – resursă capabilă să deblocheze cel mai mare potențial al umanității – vor supraviețui doar cei care își pot stăpâni sau cuceri frica.

Adaptarea pentru marile ecrane a bestseller-ului original al lui Frank Herbert, ”Dune”, are o distribuție internațională de excepție: actorul nominalizat la Oscar, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac (franciza Star Wars) Josh Brolin, nominalizat la Oscar, Zendaya, Stellan Skarsgård, Dave, Stephen McKinley Henderson, Chang Chen, David Dastmalchian, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, cu Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones al HBO) și câștigătorul Oscarului Javier Bardem.

Villeneuve a regizat ”Dune” dintr-un scenariu pe care l-a scris împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth pe baza romanului cu același nume scris de Frank Herbert. Villeneuve a și produs filmul împreună cu Mary Parent, Cale Boyter și Joe Caracciolo, Jr. Producătorii executivi sunt Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt și Kim Herbert.

Denis Villeneuve a mai regizat filmele ”Arrival” şi ”Blade Runner 2049”.

”Dune” este filmat în mai multe locații din Budapesta și în Iordania. Superproducţia Warner Bros. urmează să fie lansată în cinematografele din întreaga lume începând cu 16 decembrie 2020.